Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Calculator in de bouw

Als bouwkundig calculator maak je berekeningen van de benodigde materialen en uren voor bouwprojecten, om op basis hiervan een begroting op te stellen. De berekeningen worden gemaakt aan de hand van onder andere bestekken, tekeningen en prijsgegevens. Als je denkt aan bouwprojecten, kun je denken aan bijvoorbeeld een ziekenhuis of een sportcomplex. Het is de taak aan jou als calculator in de bouw om uit te zoeken wat het gehele bouwproject gaat kosten.

Wat zijn de taken van een calculator in de bouw?

Bij het beroep calculator is het van groot belang dat de werkzaamheden vooraf goed worden ingeschat. Het takenpakket van een calculator kan enorm afhankelijk zijn van de grootte van de organisatie. Maar in grote lijnen zit het als volgt in elkaar:

Aan de hand van de volledige omschrijving van een uit te voeren bouwproject bepaal je welke soort en hoeveelheid materialen, materieel en mankracht er nodig zijn voor het bouwproject. Wanneer dit helder is, vraag je bij diverse leveranciers en onderaannemers offertes op. Deze offertes ga je met elkaar vergelijken, waarna de onderhandeling volgt. In overleg met de projectmanager wordt er een keuze gemaakt met welke aanbieder jullie in zee gaan. Op het moment dat dit besloten is, kun je een begroting van de totale kostprijs van het project gaan maken.

Welke competenties moet je in huis hebben bij calculator als beroep?

  • Technisch inzicht - Om de bouwtekeningen en bouwbestekken goed te kunnen lezen, heb je uiteraard technisch inzicht nodig.
  • Cijfermatig inzicht - Bouwprojecten zijn vaak dure en ingewikkelde projecten, maar hier draai jij je hand niet voor om als calculator in de bouw. Je moet hierbij wel heel precies te werk gaan, want de berekeningen mogen geen fouten bevatten.
  • Onderhandelen - Hoe goedkoper spullen ingekocht kunnen worden, hoe goedkoper het bouwproject opgeleverd kan worden. Hierbij gaat het niet alleen over prijzen, maar ook bijvoorbeeld over een snelle en tijdige oplevering.
  • Communicatieve vaardigheden - Calculator als beroep houdt in dat je zowel gesprekspartner voor externe partijen als voor collega's bent, waardoor een goede communicatie een must is.

Onze partner vacatures

Partners
Bekijk actuele vacatures

Heb je vragen?

Contact over de vacatures en functies:

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Of bel direct +31 (0)495 794 560.

Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer