Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Cursus

HAS 1B

Duur Op aanvraag
Kosten Op aanvraag
Locatie Kelpen-Oler (Limburg)
Resultaat Certificaat

De cursus SECT-1B HAS is geschikt en bedoeld voor monteurs. Deze monteurs houden zich voornamelijk bezig met huisaansluitingen in een kabeltelevisienet. Via deze cursus zullen monteurs leren hoe zij diverse componenten in het wijknet van een kabeltelevisienet kunnen benoemen, omschrijven en kunnen herkennen. Daarnaast zul je een huisaansluiting kunnen afmonteren in een meterkast. De cursus SECT-1B HAS is opgebouwd uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Wat houdt de cursus SECT-1B HAS in?

Zoals eerder vernoemd zal de cursus bestaan uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De theorie zal ondersteunend zijn voor de praktijk. Tijdens de theorielessen zul je de historie van cai-netwerken behandelen. Daarna zul je je moderne opbouw bespreken die bekend staat als modern HFC waarbij ook de gangbare componenten in een wijknet besproken worden. Vervolgens zul je het praktijkdeel ingaan waar je leert hoe je een AOP af moet monteren in een meterkast. Er wordt daarbij uitgelegd en geleerd om krimp- en persconnectoren te monteren op een coaxkabel en om koppelingen te installeren. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je al deze elementen op de juiste wijze af moet werken. Na de SECT-1B HAS cursus ben jij in staat om:

  • Een huisaansluiting af te monteren in een meterkast en dit via de geldende voorschriften te kunnen doen;
  • De gebruikelijke connectoren en koppelingen te installeren via de geldende voorschriften;
  • De componenten in het wijknet van een kabeltelevisienet te kunnen herkennen, benoemen en een omschrijving van de functie te geven.

Waar wordt de cursus gehouden?

De SECT-1B HAS cursus wordt gehouden in het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Dit centrum is gelegen in Limburg en is specialist in onder andere ondergrondse infrastructuren. Naast de cursus bij ons op locatie is het ook mogelijk om een cursus bij jouw bedrijf te laten uitvoeren. Voor meer informatie hierover kun je direct contact met ons opnemen.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan deze cursus is het wenselijk dat deelnemers een elektrotechnische achtergrond hebben en in bezit zijn van een VMBO-/LBO-niveau (niveau 2) diploma. Mocht je dit beide niet hebben, dan is het belangrijk dat je affiniteit hebt met het vakgebied. Ervaring in het vakgebied is handig, maar niet noodzakelijk.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op

Wil je graag meer informatie over de SECT-1B HAS cursus of wil jij graag iemand of jouw bedrijf hiervoor aanmelden? Dan kun je direct contact met ons opnemen zodat wij jou de nodige informatie kunnen verstrekken!

Over de cursus SECT-1B HAS

De cursus SECT-1B HAS bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Om deel te nemen aan de cursus, is het wenselijk dat je in het bezit bent van een VMBO-/LBO-niveau (niveau 2) diploma en een elektrotechnische achtergrond hebt. De cursus vindt plaats bij Technisch Opleidingscentrum Zuid in Limburg. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat.

Aanmelden?

Wil je deelnemen aan deze cursus? Stuur dan een e-mail met daarin je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en CV naar Technisch Opleidingscentrum Zuid. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


Interesse?

+31 (0)84-8774 818

of vul ons contactformulier in

Vraag onze brochure aan


Inschrijven
of offerte ontvangen


Gratis advies Over deze opleiding vraag het de expert
Onze partners
Hier kun je ons vinden
Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2020 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer