Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Cursus Kathodische bescherming
Duur Op aanvraag
Kosten Op aanvraag
Locatie Kelpen-Oler (Limburg)
Resultaat Certificaat

Leidingbeherende bedrijven zijn vaak werkzaam met kathodische bescherming. Voor het transporteren van vloeistoffen en gassen wordt staal gebruikt als materiaal. Staal is een materiaal dat door de vloeistoffen en gassen kan slijten. Om het staal te versterken wordt het staal voorzien van kathodische bescherming. De bescherming biedt echter geen garantie dat het staal niet slijt. De bescherming vertraagd het verslijten van het staal. Om te kunnen garanderen dat de ondergrondse leidingsystemen voldoen aan alle eisen, is de kathodische bescherming cursus ontwikkeld. In de cursus staat het omgaan met het beschermingsysteem en het controleren van het beschermingsysteem centraal.

Kathodische bescherming cursus

Voor medewerkers van leidingbeherende bedrijven is de cursus essentieel. De medewerkers krijgen door de cursus extra kennis, zodat zij vakexperts worden op het gebied van kathodische bescherming. Het is een theoretische cursus op basis van praktijkervaringen. Als de cursist voldoende kennis heeft over het KB-systeem en voldoende weet heeft over het controleren en hanteren van het materiaal, wordt er een certificatie uitgeschreven. Een vooropleiding is niet verplicht. Echter is het gewenst dat de deelnemer over basiskennis elektrotechniek (gelijkstroom) beschikt.

Wat leer je?

Bij afronding van de cursus beschikt de deelnemer over de complete werking van kathodische bescherming. Hij/zij beschikt over de kennis wanneer het KB-systeem toegepast wordt én hoe het in praktijk uitgevoerd wordt. Eveneens leert de cursist om meetrapporten te kunnen beoordelen.

Neem contact op voor meer informatie

Is het verplicht vanuit het werk om de kathodische bescherming cursus te volgen of ben je simpelweg benieuwd hoe het KB-systeem werkt? Neem contact op met Technisch Opleidingscentrum Zuid voor meer informatie over de cursus, startdata en mogelijkheden. Wil je jezelf direct aanmelden? Stuur een mail met je gegevens naar info@technischopleidingscentrumzuid.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Over de cursus Kathodische bescherming

De Kathodische bescherming cursus is een theoretische cursus gebaseerd op praktijkervaringen. Bij voldoende kennis over het KB-systeem en het controleren en hanteren van materialen, ontvang je een certificaat. Na afronding van de cursus beschik je over de complete werking van kathodische bescherming. Je beschikt over de kennis wanneer het KB-systeem toegepast wordt en hoe het in de praktijk wordt uitgevoerd. Tevens ben je in staat om meetrapporten te kunnen beoordelen. Om deel te kunnen nemen aan de cursus dien je te beschikken over basiskennis elektrotechniek (gelijkstroom).

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze cursus? Stuur dan een e-mail naar Technisch Opleidingscentrum Zuid met hierin je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en CV. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Brochure aanvragen Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Interesse?

+31 (0)84-8774 818

of vul ons contactformulier in

Vraag onze brochure aan


Inschrijven
of offerte ontvangen


Gratis advies Over deze opleiding vraag het de expert
Onze partners
Hier kun je ons vinden
Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer