Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Landmeetkundige

Een landmeetkundige is iemand die zich bezighoudt met het inmeten en uitzetten van wegen, spoorwegen, waterwegen, woningen en kantoren. Je bent verantwoordelijk voor o.a. de grenzen van bouwprojecten, je bereidt onderwerpen voor en maakt inschattingen van (meet)situaties. Grotendeels werk je in de buitenlucht, maar je doet ook rekenwerk en administratief werk op een kantoor.

Beroep in de landmeetkunde

Als landmeter ben je in dienst van een bedrijf, een projectontwikkelaar of de overheid. Je deskundigheid wordt ook gebruikt bij de aanleg van nieuwe verbindingen zoals wegen, spoorlijnen en kabels. Een wiskundig en technisch inzicht is een pre voor een landmeetkundige. En omdat je veel in contact komt met opdrachtgevers, moet je ook goede communicatieve vaardigheden hebben.

In de landmeetkunde moet je natuurlijk ook rekening houden met milieuwetgeving. Tevens moet je ontzettend nauwkeurig werken. Het gaat immers om land en land kun je niet zomaar even verdelen. Het meten doe je met analoge en digitale apparatuur en geo-informatiesystemen.

Veelzijdig binnen- en buitenwerk

Een landmeter werkt dus in de toegepaste wetenschap, die zich bezighoudt met het meten van land. Specifieker gezegd: de onderlinge positie van punten op het aardoppervlak. Dit gebeurt met een tachymeter of een theodoliet, maar tegenwoordig wordt er ook gebruikgemaakt van GPS en Civiele-ontwerpsoftware.

Het werkveld van een landmeter bestaat niet alleen uit dingen opmeten. Het verdelen van grond, plaatsbeschrijving van gebouwen, diverse instructies maken, verkoopwaardes van onroerende goederen schatten en nog meer zijn ook standaard taken die je in het beroep hebt. Als je nou hebt besloten dat je deze richting op wilt, wees er dan zeker van dat je al deze verschillende taken aan kan!

Onze partner vacatures

Partners
Bekijk actuele vacatures

Heb je vragen?

Contact over de vacatures en functies:

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Of bel direct +31 (0)495 794 560.

Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer