Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Machinist GWW

Een machinist GWW voert grondverzetwerkzaamheden uit met machines. Je hebt de grootste, sterkste en zwaarste machines in GWW onder controle. Dit kan niet iedereen dus moet je goed weten wat je doet. Tevens moet je je machines ontzettend goed kennen en beheersen, wil je het werk op tijd en goed af kunnen krijgen. Het belangrijkste is wel dat je veilig kunt werken, aangezien je op terreinen werkt waar van alles kan gebeuren. Als je erover denkt machinist te worden, lees dan hieronder wat je van het beroep kunt verwachten.

Wat houdt het beroep onder andere in?

Dat je machinist wilt worden is wel iets waar je heel zeker over moet zijn. Het is namelijk een veeleisend beroep. Het vraagt bijvoorbeeld stressbestendigheid en een goede fysieke conditie, omdat je veel moet tillen maar ook vaak harde geluiden aan moet horen. Als machinist GWW moet je natuurlijk zorgvuldig om kunnen gaan met machines en overige werkmiddelen, om onnodige reparaties en storingen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast ben je representatief en communicatief vaardig. Je legt namelijk veel contact met mensen. Dit kunnen collega's zijn, maar ook verkeersdeelnemers, omwonenden, opdrachtgevers, uitvoerders, voorbijgangers en de politie. Goed kunnen overleggen en een teamspeler zijn, zijn daarom behoorlijk van belang. Machinist worden is dus zeker niet voor iedereen weggelegd.

Wat doet een machinist GWW nog meer?

Als machinist GWW voer je opdrachten uit. Je moet milieubewust, systematisch en natuurlijk veilig werken. Ook ben je bereid om op onregelmatige tijden te werken. Flexibel zijn is dus een pre. Daarnaast moet je kunnen improviseren en vaak initiatief tonen.

Een machinist grond-, weg-, en waterbouw oefent zijn werkzaamheden uit op werkterreinen die soms ook buiten Nederland vallen. Deze werkterreinen kunnen overal zijn zoals bijvoorbeeld op industrieterreinen, havens en woonwijken. Verder werk je vooral in bedrijven in de infra en bouw, transport, agrarische bedrijven, loonbedrijven en verhuurbedrijven. Deze hebben als grootste activiteit vaak de aanleg en onderhoud van wegen, het verzorgen van sloopwerken en nat/droog grondverzet. Hoe veeleisend het beroep ook is, zo veelzijdig is het ook!

Onze partner vacatures

Partners
Bekijk actuele vacatures

Heb je vragen?

Contact over de vacatures en functies:

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Of bel direct +31 (0)495 794 560.

Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer