Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Opleiding Combinatie Basisopleiding Meterverwisselaar VOP G en VIAG VOP G-
Duur Op aanvraag
Kosten Op aanvraag
Locatie Kelpen-Oler (Limburg)
Resultaat Certificaat

Je wilt monteur worden in de energiebranche en met je handen aan het werk gaan in gasenergie? Heb je vooral interesse in meters en meterkasten? Dan is de Combinatie Basisopleiding Meterverwisselaar VOP G en VIAG VOP G-meters wellicht iets voor jou! Lees hieronder hoe je met deze opleiding meterverwisselaar kan worden.

Wat houdt deze VOP opleiding in?

Je wordt tijdens de Combinatie Basisopleiding Meterverwisselaar VOP G en VIAG VOP G-meters voorbereid om als zelfstandig monteur gasmeters te gaan verwijderen, verwisselen en plaatsen. Tevens leer je om conform de VIAG te werken. Je gaat leren over de opbouw van installatienetten en gasdistributienetten, dichtheidsbeproeving, diverse materialen, gasdruk in leidingsystemen, gasmeters en drukregelaars en ook de gevaren van brand, explosies en verstikking. Je leert daarnaast gasmeters verwijderen, verwisselen en plaatsen. Dit mag je doen tot en met G25. Tevens leer je B-kleppen en drukregelaars te verwisselen, als deze een pakkingverbinding of rubberring hebben.

Aanmelding en vooropleidingseisen

Om aan deze VOP opleiding te beginnen, moet je normaal gesproken een bepaalde vooropleiding afgerond hebben. Maar met de Combinatie Basisopleiding Meterverwisselaar VOP G en VIAG VOP G-meters heb je enkel een VMBO diploma nodig.

Deze VOP opleiding bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. Beide gedeeltes dien je succesvol afgerond te hebben, indien je deel wilt kunnen nemen aan de Stipelexamens. Tevens dien je voor deze Stipelexamens een geldig VCA certificaat te hebben. Aanmelden voor deze combinatie basisopleiding is heel eenvoudig. Je hoeft slechts een email naar ons te sturen. In deze email vermeld je de volgende zaken:

  • Je naam
  • Je geboortedatum
  • Je woonplaats
  • Je telefoonnummer
  • Je CV

Zodra wij deze gegevens van jou hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Je krijgt dan meer informatie over de kosten en tijden van deze VOP opleiding.

Over de Combinatie Basisopleiding Meterverwisselaar VOP G en VIAG VOP G-meters

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte welke je beide succesvol dient af te ronden om deel te mogen nemen aan de Stipelexamens. Gedurende de opleiding word je voorbereid om als zelfstandig monteur gasmeters te gaan verwisselen, plaatsen en verwijderen. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding, dien je in het bezit te zijn van een VMBO diploma en geldig VCA-certificaat.

Aanmelden?

Wil je je graag aanmelden voor deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar Technisch Opleidingscentrum Zuid en vermeld hierin je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en CV. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op met verdere informatie over de opleiding.

Brochure aanvragen Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Interesse?

+31 (0)84-8774 818

of vul ons contactformulier in

Vraag onze brochure aan


Inschrijven
of offerte ontvangen


Gratis advies Over deze opleiding vraag het de expert
Onze partners
Hier kun je ons vinden
Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer