Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Opleiding 02. VIAG VOP G-assistent
Duur Op aanvraag
Kosten Op aanvraag
Locatie Kelpen-Oler (Limburg)
Resultaat Certificaat

Een VIAG VOP G-assistent opleiding is een afkorting voor: Veiligheidsinstructie Aardgas Voldoende Onderricht Persoon Gas-assistent. Een VOP is direct verantwoordelijk voor de uitvoer van een aantal beperkte gastechnische werkzaamheden (BGW), niet-gastechnische werkzaamheden (NGW) en heeft de kennis over de veiligheidsmaatregelen die erbij horen. Het is namelijk van belang dat men weet hoe er gehandeld moet worden in gevaarlijke situaties rondom gasnetten.

Werkzaamheden als VIAG VOP G-assistent

Als Voldoende Onderricht Persoon Gas-assistent zijn je verdere taken: het assisteren bij werkzaamheden, het dichtdraaien van de hoofdkranen in aansluitingen, het toezicht houden op medewerkers en de uitvoering van enkele specifieke werkzaamheden (bijvoorbeeld controle en toezicht). Deze specifieke werkzaamheden vind je terug in de VWI's, de veiligheidstechnische beschrijvingen van een activiteit.

VCA-certificaat vereist

Voordat je mag deelnemen aan het examen van de VIAG VOP G-assistent, moet je allereerst beschikken over een geldig VCA-certificaat. VCA betekent in letterlijke zin: Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Door dit programma worden bedrijven ondersteund en geholpen om veilig en gezond te werken. Op deze manier blijft het aantal ongelukken op de werkvloer tot een minimum beperkt.

Kosten en verdere info VIAG VOP G-assistent opleiding

Interesse om de cursus tot VIAG VOP G-assistent te volgen? Stuur een mail naar info@technischopleidingscentrumzuid.nl en vermeld hierin je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voeg je CV toe. Wanneer we je mail binnen hebben, gaan we hier zo snel mogelijk mee aan de slag.

Over de opleiding VIAG VOP G-assistent

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding, dien je te beschikken over een geldig VCA-certificaat. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat.

Aanmelden?

Interesse in de opleiding VIAG VOP G-assistent? Stuur dan je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en CV via e-mail naar info@technischopleidingscentrumzuid.nl. Wij nemen vervolgens zo snel als mogelijk contact met je op.

Brochure aanvragen Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Interesse?

+31 (0)84-8774 818

of vul ons contactformulier in

Vraag onze brochure aan


Inschrijven
of offerte ontvangen


Gratis advies Over deze opleiding vraag het de expert
Onze partners
Hier kun je ons vinden
Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer