Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Opleiding 04. VIAG VP G-aanleg
Duur Op aanvraag
Kosten Op aanvraag
Locatie Kelpen-Oler (Limburg)
Resultaat Certificaat

Wanneer je werkzaam bent in een omgeving met gasnetten, dien je natuurlijk te weten hoe je met gerelateerde problemen omgaat en deze kunt voorkomen. Wil je meer verantwoordelijkheid als vakbekwaam persoon, dan biedt de VIAG VP G-aanleg opleiding uitkomst. VIAG VP G-aanleg staat voor: Veiligheidsinstructie Aardgas Vakbekwaam Persoon Gas-aanleg. Een VP mag beperkte bedieningshandelingen uitvoeren, een aantal (niet-) gastechnische werkzaamheden uitvoeren in de lage druk (met name aansluitingen) en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen nemen en opheffen.

Specifieke taken VIAG VP G-aanleg

Als VP G-aanleg richt je je specifiek op de volgende taken: Je voert alleen nieuwbouwactiviteiten uit in G-aansluitingen (geen saneringen), plaatst en verwisselt meters ≤ G25 (indien nodig ook drukregelaars en B-kleppen) in meterkasten, treft veiligheidsmaatregelen en heft deze ook weer op.

Verder voer je bijbehorende metingen en beproevingen uit, voert alleen BBH (Beperkte Bedieningshandelingen) met uitzondering van het (micro-)stoppelen van inpandige leidingen en aansluitleidingen en het plaatsen van blazen in aansluitleidingen en houdt toezicht op de werkzaamheden.

Toelatingseis voor examen

Voordat je het examen van VIAG VP G-aanleg mag maken, moet je wel beschikken over een geldig VCA-certificaat. VCA betekent in letterlijke zin: Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Aan de hand van dit door de overheid gekeurde programma worden bedrijven ondersteund en geholpen om veilig en gezond te werken. Het aantal ongelukken op de werkvloer blijft hierdoor tot een minimum beperkt.

Tarieven

U kunt deze cursus bij ons volgen voor een bedrag van € 858,50,00 p.p. Het genoemde tarief is exclusief 21% btw.

Wat je verder moet weten over de VIAG VP G-aanleg opleiding

Interesse om de cursus VIAG VP G-aanleg te volgen? Stuur een mail naar info@technischopleidingscentrumzuid.nl en plaats hierin je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voeg je CV toe. Wanneer we je mail binnen hebben, gaan we hier zo snel mogelijk mee aan de slag.

Over de opleiding VIAG VP G-aanleg

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Na afronding ontvang je een certificaat. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding, dien je te beschikken over een geldig VCA-certificaat.

Aanmelden?

Aanmelden voor deze opleiding? Stuur een e-mail naar Technisch Opleidingscentrum Zuid en vermeld hierin je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en CV. Na ontvangst zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Brochure aanvragen Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Interesse?

+31 (0)84-8774 818

of vul ons contactformulier in

Vraag onze brochure aan


Inschrijven
of offerte ontvangen


Gratis advies Over deze opleiding vraag het de expert
Onze partners
Hier kun je ons vinden
Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer