Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Stratenmaker

Een stratenmaker zorgt ervoor dat bestrating goed wordt aangelegd en dat er geen verzakkingen in de bestrating voorkomen. Hij bereidt de ondergrond voor, legt wegdekken en bestratingen aan (zoals wegen, trottoirs en paden) en werkt de bestrating af. Dankzij zijn vakkennis en het gebruik van de juiste materialen is een straatmaker in staat om nette, vlakke ondergronden te creëren. Naast het handmatig plaatsen van stenen, houdt een stratenmaker zich ook bezig met machinale bestrating. Als stratenmaker stuur je een ploeg aan en geef je advies over de manier waarop de bestrating het beste aangelegd kan worden. Wil je stratenmaker worden? Volg dan de opleiding tot stratenmaker bij Technisch Opleidingscentrum Zuid.

Wat doet een stratenmaker?

Het beroep van een stratenmaker is zwaar werk dat nauwkeurig uitgevoerd moet worden.

Een stratenmaker moet goed uitrekenen hoe alles in elkaar gaat zitten en eruit gaat zien en wat hij daarvoor nodig heeft. Als eerste wordt er een tekening gemaakt, de benodigde materialen verzameld en tot slot kan de onderlaag geschikt gemaakt worden. Zodra de ondergrond gereed is, gaat de straatmaker aan de slag met het snijden en leggen van de stenen. Ook voor het aanleggen van sierwerk kan een stratenmaker worden ingeschakeld. Enkele werkzaamheden zijn:

  • Oude bestrating verwijderen en afvoeren
  • Uitgravingen
  • Banden aanzetten
  • Bestrating aanleggen
  • Stenen knippen
  • Afwerking
  • Afval afvoeren

Opleiding stratenmaker

Wil je al werkend in de buitenlucht je diploma halen? Dan is een opleiding tot stratenmaker misschien iets voor jou. Je begint tijdens de opleiding met het aanleggen van nieuwe sierbestratingen en het repareren en onderhouden van bestratingen. Realistisch en conventioneel zijn de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep stratenmaker. Bezit jij deze kenmerken en wil je stratenmaker worden? Meld je dan aan voor onze opleiding.

Technisch Opleidingscentrum Zuid is een samenwerkingsverband tussen ROC's en erkende leerbedrijven in de regio Limburg. Voor onze opdrachtgevers zoeken we voortdurend naar specialisten die willen leren, terwijl ze werken. Bij ons ga je daarom meteen aan de slag voor een opdrachtgever en zit je slechts één dag per week in de schoolbanken. De praktijklessen vinden plaats op ons opleidingscentrum in Limburg, in de praktijk ga je met de bedrijven mee.

Meer weten?

Wil je stratenmaker worden en meer informatie over onze opleiding? Neem dan contact met ons op of meld je meteen aan. Eigen personeel laten opleiden tot stratenmaker? Dat kan bij Technisch Opleidingscentrum Zuid. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze partner vacatures

Partners
Bekijk actuele vacatures

Heb je vragen?

Contact over de vacatures en functies:

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Of bel direct +31 (0)495 794 560.

Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer