Contact

Ellerweg 8,
6037 RS Kelpen-Oler
Limburg, The Netherlands

T +31 (0)495 794 560
E info@to-zuid.nl

Contact us
Route

TO-Zuid ligt centraal in het zuiden van Nederland. Direct aan de afslag Kelpen. Deze verbindt de A2 met de N280 Weert - Roermond. Venlo, Sittard, Echt, Eindhoven en Helmond zitten op 30 min reistijd door ligging dicht bij grens Limburg / Brabant.

Wegenwerker worden?

Tegenwoordig vinden we het normaal dat de wegen waar we over rijden of lopen geen grote gaten hebben, de grachten niet stinken door het riool en onze telecommunicatie 24/7 werkt. Dat er veel werk schuilgaat achter het schoonhouden en optimaliseren van deze gebieden, wordt vaak wel eens vergeten. Ben je echter praktisch ingesteld en wil je zelf je steentje (letterlijk) bijdragen aan een betere weg, gracht of stad? Dan is het beroep als wegenwerker zeker iets voor jou.

Beroep als wegenwerker is vrij divers

Als wegenwerker ben je een echt buitenmens. Jouw werk vindt namelijk vrijwel altijd in de buitenlucht plaats. Het werk is diverser dan menig persoon denkt. Natuurlijk is het wegdek asfalteren een belangrijke zaak, maar je kunt ook dagenlang bezig zijn met het leggen van kasseien, betonklinkers of boordstenen, zodat de mensen in de binnenstad weer beschikken over een fatsoenlijk pad.

Aansluitende opleidingen

Als wegenwerker is het van belang dat je natuurlijk weet wat je aan het doen bent, aangezien elk foutje veel gevolgen kan hebben voor een groot aantal mensen. Er zijn echter meerdere opleidingen aanwezig die jou kunnen helpen om uiteindelijk aan de slag te laten gaan als wegenwerker.

Een goed voorbeeld is de MBO-opleiding Vakman Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW). Door de theorie vaak in de praktijk uit te kunnen oefenen, weet je al snel wat het beroep wegenwerker inhoudt.

Interesse om het beroepenveld te verkennen?

Heb je interesse om aan de slag te gaan als wegenwerker en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Technisch Opleidingscentrum Zuid kan samen met jou gaan kijken naar jouw banenperspectief en eventueel aansluitende opleidingen die wij aanbieden. Stuur ons een mailtje met hierin je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en een kopie van je CV. Na ontvangst gaan we zo snel mogelijk voor je aan het werk.

Onze partner vacatures

Partners
Bekijk actuele vacatures

Heb je vragen?

Contact over de vacatures en functies:

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Of bel direct +31 (0)495 794 560.

Waarom techniek?
Toekomstvast

Een toekomstvaste sector, nodig om de maatschappij draaiende te houden.

Groeiende vraag

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleid en gekwalificeerd technisch personeel.

Innovatieve branche

Een innovatieve branche, betrokken bij de inzetbaarheid van duurzame techniek.

Eervol beroep

Een eervol beroep met respect voor ambachtschap en vakmanschap.

Mensen, geen robots

Grotendeels gevoelloos voor automatisering en robotisering, juist vakmensen nodig.

Baangarantie

Met een opleiding van ons opleidingscentrum vind je gegarandeerd een baan in de techniek!

Copyright 2021 - Technisch Opleidingscentrum Zuid | Sitemap | Colofon | Privacy | Disclaimer